in

Landbouwhistorie Erp komt een weekend tot leven

[![ERP – De ontwikkeling van de landbouw](https://img.youtube.com/vi/video_id/maxresdefault.jpg)](https://www.youtube.com/watch?v=video_id)

## ERP – De ontwikkeling van de landbouw: Tentoonstelling over de geschiedenis van landbouw in Erp

Bekijk onze video over de tentoonstelling “De ontwikkeling van de landbouw” in Erp, georganiseerd door Heemkundekring Erp. Ontdek hoe de landbouw zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en hoe het een belangrijke bron van bestaan was in Erp.

Bij deze tentoonstelling ligt de nadruk vooral op de historie van de landbouw en worden foto’s, documenten en gebruiksvoorwerpen die de afgelopen eeuw gebruikt werden, tentoongesteld in het oude Raadhuis aan de Markt. Daarnaast wordt de belangrijke rol van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB), nu bekend als ZLTO, belicht.

De tentoonstelling is een unieke kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de landbouw in Erp en de invloed van de NCB. Daarnaast zijn er ook oude gebruiksvoorwerpen en attributen te bewonderen, die deels geleend zijn van SIEMEI (Stichting Industrieel Erfgoed Meierijstad).

Mis deze kans niet! Kom op zondag 14 mei naar de tentoonstelling en ontdek de fascinerende geschiedenis van de landbouw in Erp. De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Bezoek [onze website](http://www.heemkundekringerp.nl/) voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

Vergeet niet onze video te bekijken en te delen met anderen!

### Verwante zoekwoorden: [vid_tags]

Bronnen:
– [Heemkundekring Erp](http://www.heemkundekringerp.nl/)
– [SIEMEI](http://www.siemei.nl/)
– [ZLTO](https://www.zlto.nl/)

*Transcript of the video*

ERP – De ontwikkeling van de landbouw is dit jaar het thema van de tentoonstelling die Heemkundekring Erp organiseert. Een aktueel thema maar bij de tentoonstelling ligt de nadruk vooral op de historie, de tijd dat de landbouw in Erp de belangrijkste bron van bestaan was en haver, boekweit en rogge beeldbepalend waren.

In het oude Raadhuis aan de Markt zijn vooral veel foto’s en documenten van de afgelopen eeuw te zien en wordt nog weer eens duidelijk welke belangrijke rol de NCB, de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (nu ZLTO) heeft vervuld.

Maar er zijn ook oude gebruiksvoorwerpen en attributen te zien, voor een deel geleend van SIEMEI (Stichting Industrieel Erfgoed Meierijstad).
De tentoonstelling is zondag 14 mei nog te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Neglected Key Point in Return-to-Office Discussions Continues to be Ignored

Jambu Palaniappan, former Uber executive, becomes a member of Omers Ventures in Europe